İstanbul Lepra Deri Ve Zührevi Hastalıkları Devlet Hastanesi

E-5 Karayolu Üzeri, Bakırkoy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Arkası Bakırköy İstanbul
Posta Kodu:
Bu sayfa en son 27.09.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastane Tarihçesi

Hastanemiz 1981 yılından beri Lepra (Cüzzam) hastalarının teşhis, tedavi ve takipleri için Sağlık Bakanlığı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Cüzzamla Savaş Derneği ile yapılan üçlü protokol anlaşmasıyla tüm Lepra hastalarına hizmet vermektedir. Hastanemizin kuruluşundan önce de cüzzamla ilgili çalışmalarıyla öne çıkan ve 2002 yılında emekliye ayrılan Prof. Dr. Türkan SAYLAN  tam 21 yıl boyunca gönüllü olarak üniversitedeki görevinin yanında hastanemiz başhekimliği görevini başarıyla sürdürmüştür.
   Hastalarımız hekim tarafından yapılan ilk muayenelerinde sorunları saptandıktan sonra Lepra hastalığıyla ilgili durumlarının irdelenmesi, gelişmelerinin izlenmesi için hastanenin Fizik Tedavi Rehabilitasyon , Göz , Sosyal Hizmetler ve aktivasyon durumlarının incelenmesi için de Basil Laboratuarına giderler. Hastaların eğer lepra dışında sorunları varsa hastanemiz içindeki Dahiliye, Diş, Cildiye gibi uzmanlık polikliniklerine başvurabilirler.

Bu değerlendirmeler sonucunda yatırılarak verilmesi gereken bir hizmet söz konusu ise hastalar yatırılır ve gereken hizmetler 35 yataklı Lepra Servisinde yetişmiş personelimizin yardım ve destekleriyle verilir. Bu hizmet sağlığın her türlü sorununa yönelik olabilir. Herhangi bir biçimde Lepra yönünden aktif olan hastalara Lepra tedavisi uygulanırken, sakatlıkları nedeniyle ekstremitelerinde yaraları olan hastalara yara bakım ve tedavisi uygulanır. Gerekirse cerrahi işlemler yapılır. Bu arada koruyucu ayakkabıdan proteze kadar her türlü yaşamı kolaylaştıran destekler verilir ve sorunları ortaya çıkmadan engellemeye yönelik önlemler de alınır.