İstanbul Özel Hizmet Hastanesi Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi

E-5 Karayolu Üzeri, Eserkent Sitesi Yanı Güneş Sok. No:2
Bu sayfa en son 23.12.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hizmet Hastanesi'nin, Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi'ni de bünyesinde bulunduran Türk Böbrek Vakfı'nın bir kuruluşu olması ve Memorial Sağlık Grubu'nun organ nakli konusundaki çalışmaları sayesinde Memorial Hizmet Hastanesi'nin böbrek nakli konusundakini önemi artmaktadır.

Memorial Sağlık Grubu'nun organ nakli ekibi, genişleyen kadrosu ile entegre bir şekilde Memorial Hizmet Hastanesi'nde başlatılan böbrek nakli programını yürütmekte ve her yıl çok sayıda kronik böbrek yetmezliği hastasını canlı vericiden ve kadavradan yapılan organ nakilleri ile sağlığına kavuşturmaktadır.

Hizmet Hastanesi yıllarca "böbrek hastanesi" olarak bilindi. Bunun en önemli nedenlerinden birisi, her ay yaklaşık 350-400 kronik böbrek yetmezliği hastasının tedavi gördüğü Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi ile aynı bünyede bulunmasıdır. Aslen bu durum; tüm branşlarda genel hastanecilik hizmeti veren hastanemizde, diyaliz hastalarının diğer sağlık sorunlarının giderilmesi noktasında çok önemlidir.

Ayrıca diyaliz hastalarının, diyaliz dışı sağlık sorunlarının tedavi edilmesi aşamasında karşılaştıkları en büyük problemlerden biri, bu tedavileri süresince mevcut diyaliz tedavilerinin aksaması veya yapılamamasıdır. Bu nedenle kendileri için elzem olan operasyonları ve diğer tedavileri ertelemek durumunda kalan hastalar bulunmaktadır. Memorial Hizmet Hastanesi'nin tüm branşlarda hizmet veriyor olması ve bünyesinde diyaliz merkezinin bulunması nedeniyle hastalar diyaliz tedavilerini de aksatmamaktadırlar. Özellikle uzun süreli yatış gerektiren cerrahi operasyonlar (bypass, prostat, kolon ameliyatları... vs) ile özellikli işlemlerde (anjio, minimal invaziv. vs) her yıl çok sayıda diyaliz hastası Memorial Hizmet Hastanesi'nde sağlığına kavuşmaktadır.