İstanbul T.E.V. Sultanbeyli Devlet Hastanesi

Mehmet Akif Ersoy Mah. Cami Cad. No:3 Sultanbeyli-İSTANBUL
Bu sayfa en son 03.12.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
VİZYON:

Uzmanlaştığımız her alanda ülkemizde kalitesiyle ilklerin içinde yer alan, lider olmanın yanı sıra her zaman lider kalmayı başarabilen bir sağlık kuruluşu olmaktır.

MİSYON:
Toplum sağlığına katkıda bulunmak amacıyla, uzmanlaştığımız tüm sağlık hizmetlerinde hasta ve hak sahiplerine çağdaş, güvenilir, çevreye duyarlı, hasta haklarına saygılı, etik değerlere bağlı, kaliteli hizmet veren, sağlık çalışanlarının eğitim ihtiyacına katkıda bulunan, yenilikçi ve sürekli kendini geliştiren öncü tedavi hizmeti sunmaktır.

KALİTE POLİTİKAMIZ

Toplam kalite yönetimi anlayışını benimsemek ve paylaşmak, Hastalarımıza en iyi tanı ve tedavi hizmetini sunarak, hasta mutluluğunu her şeyin üzerinde tutmak, Takım anlayışını benimsemek ve yaşatmak, Bebek dostu hastane olarak anne ve bebek sağlığına eğitim vererek katkıda bulunmak, Çalışanlarımızın, bilgi ve becerilerini artırmak ve geliştirmek, Çalışanlarımızın mutluluğunu ve güvenli ortamlarda çalışmalarını sağlamak, Giderek artan kaliteli hizmet anlayışımızın, tüm hastalarımıza ulaşmasını sağlamak, Sunduğumuz hizmeti sürekli iyileştiren yenilikçi ve lider bir kuruluş olmak KALİTE POLİTİKAMIZDIR.

TOPLAM KALİTE
T.E.V. SULTANBEYLİ DEVLET HASTANESİ KALİTE ÇALIŞMALARI
Kalite Geliştirme Ekibi :
• Op.Dr. Süleyman ERDOĞDU -> Başhekim
• Dr Berk ONUK -> Kalite Yönetim Direktörü (Başhekim Yardımcısı)
• Uz Dr. Hasan TURANLI -> Labaratuar Birim Sorumlusu
• METİN TOĞA -> Hastane Müdürü
• Seman TERZİ -> Başhemşire
• Aslı YENİLMEZ -> Başeczacı
• Seldağ KURTCAN -> Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi
• Erdinç DOĞAN -> Kalite  ve Performans Birim Sorumlusu
• Gülden BOZ -> Kalite Yönetim Birimi Eğitim ve Dokümantasyon Sorumlusu

HASTA GÜVENLİK PROGRAMI
Hasta Kimliğinin Doğru Tanımlanması:
* Barkod Sistemi Geliştirildi
* Laboratuvar ve Radyoloji işlemlerinde de barkod sistemi kullanılmaya başlandı.
* Yataklı servislerden istenen kan ve radyoloji talepleri içinde yerinde barkodla istem sistemi geliştirildi.
* Hasta Bileziği uygulamasına geçildi.

Hastanın Doğru Tedaviye Doğru Zamanda Ulaşması :
* Özellikle Acil servis ve Kadın Doğum servisinde acil hastalara ve yeni doğan problemlerine yönelik algoritmalar oluşturuldu, talimatlandırıldı, şemalar haline getirildi ve kolayca görülecek şekilde yerleştirildi.
* Mavi kod uygulaması başlatıldı. Ekipler oluşturuldu eğitildi ve uygulaması aktif olarak izlendi.

Bakım İlişkili Enfeksiyonun Kontrolü
* Komitenin çalışmaları için prosedürler oluşturuldu.
* Komite bir enfeksiyon kontrol ve takip programı belirledi.
* Enfeksiyon kontrol hemşiresi ve doktoru aktif surveyans vizitlerine başladı.
* Cerrahi ve dahili hastalıklarda kullanılması gereken antibiotikler bir protokole bağlandı ve enfeksiyon kontrol komitesinin izni şartı getirildi.

İlaç Güvenliği:
* Her bölümde hangi ilacın hangi konsantrasyonda ve miktarda bulunması gerektiğini gösteren Crash kartlar hazırlandı.
* Günlük ve haftalık kontrol listeleri oluşturuldu belirlenen ilaçlar ve belirlenen miktarlar dışında, ilaç ve malzeme bulunması yasaklandı.
* Orijinal kaplarından çıkarılan ilaçlar için sabit etiketli kaplar oluşturuldu ve servis sorumlularının kontrolü şartı getirildi.

Bina ve Çalışan Kaynaklı Risklerin Kontrolü:
* Tesis güvenlik komitesi kuruldu.
* Binanın oda-oda risk analizi yapıldı. Riskler tespit edildi. Belirlenen risklerin düzeltilmesine başlandı.
* Acil durum planları yapıldı ve acil durumlarda yapılması gerekenlerle ilgili tatbikat yapıldı. Bu konuda resmi kurumlardan destek alındı.(Yangın,deprem vs).