İstanbul Topçular Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Abdi İpekçi Cad. Yenidoğan Mah. No:197 Bayrampaşa
Bu sayfa en son 02.01.2015 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Topçular Ağız Diş Sağlığı Merkezi Bayrampaşa’da hizmet vermeye başladı. Fatih, Bayrampaşa, Sultangazi başta olmak üzere bölgeye yakın diğer ilçelere de hizmet verecek olan Topçular Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde hizmete açıldı.
Yenidoğan Mah. Abdi İpekçi Cad. No:197 Bayrampaşa adresinde hizmete açılan Merkez, 4656 m2‘lik alana sahip ve 25 diş üniti bulunuyor. İki adet dijital röntgen cihazı ve diş protez laboratuvarı da merkezde hastaların hizmetine sunuldu. Ağız Diş Sağlığı Merkezinde 25’i diş hekimi olmak üzere toplam 60 sağlık personeli görev yapıyor.
Merkezde halen günlük ortalama 300 hastaya hizmet verilirken bu sayının ilerleyen aylarda ek mesai uygulaması ile 450 hastaya ulaştırılması hedefleniyor. Merkeze Sağlık Bakanlığı merkezi Hastane Randevu Sisteminden (MHRS) ya da 182 nolu telefon hattından randevu alınmak suretiyle müracaat ediliyor. Merkezde hastaların teşhis ve tedavi planlaması aşamasından başlayarak tüm tanı ve tedavi hizmetleri aynı hekim tarafından yerine getirildiği “Entegre Tedavi” sistemi uygulanıyor.
Özellikli durumları nedeni ile diş tedavileri ağız diş sağlığı merkezlerinde ve uyanık olarak yapılamayan hastalarımız için Topçular Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nin işbirliği ile anestezi altında diş tedavi uygulaması nisan ayı içinde başlatılacak. Diş hekimlerince tedavilerine karar verilen engelli hastalar, Bayrampaşa Devlet Hastanesi ameliyathanelerinde uyutularak tedavileri yapılacak. Ayrıca Topçular Ağız Diş Sağlığı Merkezi tarafından bölgede evde sağlık hizmeti verilen hastalara mobil diş üniti ile evde ağız diş sağlığı hizmeti de götürülecek.