İzmir Alsancak Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi

Aliçetinkaya Bulvarı No: 26 Alsancak / Konak, İzmir
Posta Kodu:
Bu sayfa en son 02.07.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, İzmir şehir merkezinde kent yaşamının en yoğun olduğu bölgede kurulmuş olup; 7.112 metrekare alan üzerinde üç blok olarak hizmetini sunmaktadır.

A BLOK : Fransız Hastanesi olarakta bilinen A blok 1857 yılında Fransızlar tarafından inşa edilmiş 1907 yılında bina genişletilmiş ve uzun yıllar Fransız Hastanesi olarak hizmet vermiştir.Hastane şapel ve diğer eklentileri ile birlikte 25. Mayıs.1978 tarihinde imzalanan protokol ile Fransız Hükümeti tarafından Türk Hükümetine devir edilen hastane Sağlık Bakanlığına tahsis edilmiştir.
1978-1986 Yılları arasında sırasıyla Trafik ve Travmoloji Hastanesi, Yaşlı Hastalıkları Hastanesi,Kamu Sağlığı Merkezi ve Sağlık Müdürlüğü olarak hizmet veren tesis halkın yoğun isteği üzerine 01.Temmuz .1986 tarihinde 50 yataklı Alsancak Devlat Hastanesi olarak hizmete açılmıştr. Hastane ve şapel Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından sit binası olarak tescil edilmiş olup bahçesinde bulunan asırlık palmiyeler ile birlikte koruma altındadır.

B BLOK : 1935 tarihinde inşa edilmiş olup, Cumhuriyet dönemi ilk betonarme binalarından olduğu bilinmektedir.
B Blok ile bitişik olan şapel binasının ise yapım tarihi hakkında kesin bir bilgi yoktur.

C BLOK : Yapımına Hastane Yardım ve Yaşatma Derneği tarafından başlanmış olup , Başkanlığımız tarafından imşaatına devam edilerek kısmen bitirilmiş daha sonra ise hayırsever iş adamı Salih İşgören tarafından tamamlanarak 1996 yılında hizmete açılmiştır.Hastanenin yatak kapasitesi 200 yatağa çıkartılmış ve ismi Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi olarak değiştirilmiştir.