İzmir Atakalp Özel Kalp Hastanesi

Atakalp Hastanesi 1418 Sokak No:18 Kahramanlar - İzmir
Posta Kodu:
Bu sayfa en son 28.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
1998 Yılında kurulan, Türkiye’nin ilk özel kalp hastanesi olan Atakalp hastanesi, toplam 43 yatak kapasitelidir. İlkelerimizin başında hasta memnuniyeti ve etik kurallara uygunluk yer alır. Kurumumuzda, 2 ameliyathane, kateterizasyon ve anjiografi laboratuvarı, biyokimya laboratuvar, koroner yoğun bakım, post-op yoğun bakım ve acil servis üniteleri bulunmaktadır.

Günde ortalama 50 poliklinik, 20 ekokardiografi, 20 stres efor testi, 20 koroner angiografi, 5 balon+stent, 2 elektrofizyolojik çalışma gereğinde radyofrekans ablasyon işlemi yapılmaktadır. Bu işlemler için hastanemizde 1 adet Philips marka angiografi cihazı, 3 adet kardiyak ekokardiyografi cihazı, transjzafajial ekokardiyografi probu ve stres ekokardiyografi modu, 3 adet efor cihazı, 10 adet ritim holter, 4 adet tansiyon holter bulunmaktadır. Tam teşekküllü 10 kişilik koroner yoğun bakım ünitesi ile hizmet vermekteyiz.

Kalp damar cerrahisinde günde ortalama 5 vaka alınmaktadır. Rutin koroner by-pass hastalarının yanında, özellikle kalp yetmezliği olan hastalar, kalp kapak hastaları, aort cerrahisi, periferik cerrahi müdahaleler (karotis ve femoral arterler) ve kapak hastalığı ile beraber olan atrial fibrilasyonlu olguların ameliyatı esnasında ablasyon tedavileri tecrübeli uzmanlarımız tarafından uygulanmaktadır. Hastalar tam teşekküllü post-op yoğun bakımda izlenmektedir. Kalp hastalığı doğası gereği her an acil durumlar gelişebilmektedir. Hastanemizde 24 saat bir kardiyolog ve kalp damar cerrahı nöbet tutmaktadır. Akut miyokard infarktüsü geçiren hastalar en hızlı şekilde angio laboratuvarına alınıp primer PTCA (balon/stent) işlemi 24 saat yapılabilmektedir.