İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi

Doğanlar Mahallesi 129 Sokak No:305/A
Bornova İzmir, Türkiye
Posta Kodu:
Bu sayfa en son 02.07.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
İzmir – Ankara – İstanbul – Aydın şehirlerarası karayollarının ve İzmir çevre yolu otobanının kesişim noktasında; Naldöken, Pınarbaşı, Kemalpaşa Sanayi Bölgelerine oldukça yakın olarak İzmir’in Doğu giriş yolunda bulunan bir devlet hastanesidir. Bornova’da bulunmakla beraber Kemalpaşa ilçesi de hizmet bölgemizdir. Hastanemiz kamu arazisi üzerinde Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı 1979 yılında sağlık, eğitim ve sosyal alanlarda yardım amacı ile İstanbul'da Anadolu Grubu tarafından kurulmuştur. Bu güne kadar hastaneler, sağlık ocakları, okullar, yurtlar, spor kompleksleri olmak üzere 40'ı aşkın kalıcı eseri hayata geçirilerek devletimize bağışlarken, öğrencilere karşılıksız burs sağlanmıştır. Anadolu Eğitim Ve Sosyal Yardım Vakfı bu güne kadar hastanemizin de içinde olduğu 14 sağlık tesisi yaptırmıştır.
Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin daha kaliteli ve kolay olması amacıyla Bornova merkez ve Kemalpaşa’da Semt Polikliniklerimiz kurulmuş ve üç merkezde de 2. basamak ayaktan tedavi hizmeti verilmektedir. Bornova Semt Polikliniği daha önce Alsancak Devlet Hastanesine bağlı iken 01.07.1999 yılında hastanemize bağlanmıştır.. Hastanemizdeki poliklinik hizmetleri Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından 30. 04. 2000 tarihinde hastanemiz bahçesinde yapılan ek binamızda verilmektedir.

Yataklı tedavi, ameliyathane, acil servis, Bilgisayarlı Tomografi, Röntgen, Laboratuar hizmetleri ve idari birimler ana binada olup eczane ve poliklinikler ek binalarda yürütülmektedir. 2007 yılının Ocak ayında yapılan tadilat ile yenilenen ve hijyenik merkezi klima sistemleri ile bodrum katta düzenlenen 2 otoklavlı sterilizasyon ünitesi ile kendi içinde asansör bağlantılı çağdaş normlarda düzenlenen 5 ameliyathane salonu, ameliyathanelerle içeriden bağlantılı yoğun bakım ünitesi ile halkımıza hizmet vermekteyiz. Spiral Bilgisayarlı Tomografi, 500 miliamper Röntgen, Ultrason cihazımız ile hastalarımıza en kısa sürede radyoloji hizmeti verilmektedir.