İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Kozağaç Mah. Özmen Cad. No:147 Buca / İZMİR
Posta Kodu:
Bu sayfa en son 02.07.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
İzmir’in tarihi M.Ö.130’lu yıllara dayanan en eski yerleşim yerlerinden BUCA ilçesinin merkezinde yer alan Buca Seyfi Demirsoy Devlet forbesHastanesi, 140 dönüm arazi üzerinde ,şehrin gürültüsünden uzak çam ağaçları ve zeytin ağaçları ile kaplı bir alanda hizmet vermektedir.

Yerleşim yerinin güzelliği ve yeşilliği dışında, aynı arazi içerisinde Forbest Köşkü olarak adlandırılan tarihi bir binayı da içermektedir.(Forbes Köşkü Buca’da yaşamakta olan Levanten Forbes Ailesi tarafından 1908 yılında yaptırılmıştır. Forbes Ailesi İzmir’den ayrıldıktan sonra köşkte Whittal Ailesi yaşamaya başladı. 1958′de ise SSK’nin malı olan köşk, uzun yıllar poliklinik olarak kullanıldı. Daha sonra aynı bahçeye yeni ve daha büyük hastane binası yapılınca köşk boş kalmıştır şu an İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından restorasyonu devam etmektedir)

Doğa ve tarih kokan hastanemizde, hayalleri değil, hedefleri olan bir yönetim anlayışı içerisinde, daha kaliteli ve mükemmelliği arayan bir sağlık kurumu olmayı hedefliyoruz.

ambulansProjesi Ege Üniversitesi İnşaat Fakültesi tarafından depreme dayanıklı olarak yenilenmiş hastanemiz, 06.07.2002 tarihinde SSK Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi olarak hizmete açılmıştır. 19.02.2005 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi olarak Sağlık Bakanlığı bünyesine geçmiştir. Yataklı birim ve poliklinik binası başta olmak üzere toplam 8 adet bina, 24.000m2 kapalı alan içerisinde, yüksek standartlarda hizmet vermektedir.

406 Yatak kapasiteli hastanemizde, tüm branşlarda poliklinik ve yataklı tedavi hizmeti verilmektedir. Tüm hasta odalarında telefon olup, 40 adet tek kişilik odamızda banyo, buzdolabı, televizyon, refakatçi koltuğu bulunmaktadır.

Bünyemizdeki  acil , 10 ameliyathane salonu, lokal müdahale salonları, 10 yataklı 2.basamak yoğun bakım ünitesi, 8 yataklı 1. basamak yoğun bakım ünitesi, 9 yataklı Koroner yoğun bakım ünitesi ve 24 saat Uzman Hekimlerin bulunduğu hastanemizde hastalarımız ağustos 2004 yılından beri Hekim Seçme Özgürlüğü hakkını kullanmaktadır.

Hastanemiz 05.10.2006 tarihinden bu yana kaliteli hizmetin yazılı kanıtı olan TSE- ISO 9001:2000 belgesine  ve 16.10.2009 tarihinden itibaren TSE- ISO 9001:2008 kalite belgesine sahip olarak hizmete devam etmektedir. Hizmetin sürekli iyileştirilmesi ve mükemmelliği arayışı taahhüdü doğrultusunda çalışmaktadır. Sağlık hizmetinin sürekli iyileştirmenin yolunun eğitim  olduğu bilinciyle hizmet içi eğitimlerimiz sürekli devam etmekte ve dışarıdan hizmet alımı yoluyla personelimizin sürekli eğitimi sağlanmaktadır.

Hastanemiz güvenliği 7 gün 24 saat merkezi kamera sistemi ile özel bir güvenlik firması tarafından sağlanmaktadır. Hastanemizde T.C Sağlık Bakanlığı ve SGK’nın ortak olarak kurdukları MEDULA sistemi %100 olarak işletilmekte olup faturalarımız e-fatura olarak SGK’ya gönderilmektedir. Gelir ve gider tahakkuk ve özlük birimlerimiz internet üzerinden Sağlık Bakanlığı’nın talimat ve yönergelerine uygun işlemleri eksiksiz yapabilmektedir.

Hastanemizde tüm işlemler merkezi otomasyon ile yürütülmektedir.