İzmir Çiğli Devlet Hastanesi

8845 sok. No: 4 Egekent Çiğli / İZMİR
Posta Kodu:
Bu sayfa en son 26.11.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
1992 yılında Karşıyaka Devlet Hastanesine bağlı olarak Egekent Semt Polikliniği adıyla hizmete açılmış, daha sonra Çiğli İlçesinde bir devlet hastanesine büyük ölçüde ihtiyaç duyulması ve bu husustaki yoğun talep üzerine Sağlık Bakanlığının 12.10.1998 tarih ve 8543 sayılı onaylarıyla 30 yataklı Çiğli Egekent  Devlet Hastanesine dönüştürülmüştür. Daha sonra Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 11.03.2003 tarih ve 2426 sayılı onayları ile ismi Çiğli Devlet Hastanesi olarak değiştirilmiştir. Ek bina inşaatı son tadilatları tamamlanıp 30.07.2007 tarihinde hizmete açılmıştır.

Bu tarihten itibaren hastaneye dönüşüm süreci,  ek hizmet binasının ve ameliyathanenin hizmete açılmasıyla büyük ölçüde tamamlanıp, Poliklinik, Acil Servis ve Diyaliz Ünitesi yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlamıştır.