İzmir Menemen Devlet Hastanesi

Uğur Mumcu Mah. 1249 Sok. No:11
Posta Kodu:
Bu sayfa en son 02.07.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
1961 yılında ilçe halkının katkılarıyla Menemen’in merkezinde inşa edilen Devlet Hastanesinin ilk hizmet binası  75 yatak ile hizmet vermiştir. 2005 yılının Ocak ayında hastane Menemen – Manisa karayolu üzerindeki yeni binasına taşınmıştır. Yaklaşık 35.000 m2  alan üzerinde 8.100 m2 kapalı mekanda 100 yatak ile hizmete başlayan hastanenin 2006 yılı ortasında ihtiyaçtan dolayı yatak sayısı 122’ye çıkarılmıştır. Hastanemiz kendi arsasında bugün 5 blokta ve Menemen merkezde Diş birimi olmak üzere toplam 19.406 m2 kapalı alanda hizmet vermektedir. Halen 130.000 nüfusa hizmet veren Menemen Devlet Hastanesi ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesine sahiptir. Ayrıca 2003 yılından itibaren Bebek Dostu Hastane unvanını taşımaktadır.

İhtiyaçtan dolayı 2008 yılında yeni ek poliklinik binasının hizmete girmesiyle birlikte halkımıza daha kaliteli hizmet sunuldu. Her hekime bir poliklinik odası sağlanarak hekim seçme uygulaması en verimli şekilde başladı.

Yeni oluşturulan Acil Servisimiz 850 m2 alan ile İzmir ilinin geniş mekâna sahip acil servislerinden biri olmuştur. 10 muayene ve 16 gözlem yatağı ile hizmet veren birimimiz ikinci basamak acil servis olarak sınıflandırılmıştır.

Yıllık ortalama 156.000 hastanın başvurduğu acil servis 24 saat süresince deneyimli personeli ile hizmet vermektedir.

Hastanemizde tüm hasta odaları nitelikli oda haline getirilerek daha çağdaş bir anlayışla hizmet vermektedir. Hastanemiz Servis katlarında 99 hasta odası ve 180 hasta yatağı bulunmaktadır. Yatarak tedavi gören hasta sayısı yaklaşık yılda 15.000’dir.

İkinci Basamak Sağlık Kuruluşu olarak hizmetini sürdüren hastanenin polikliniklerinde deneyimli uzman hekimler görev yapmaktadır. Polikliniklerde Muayene edilen hasta sayısı yılda yaklaşık 600.000’dir.

Hastanemiz laboratuarı 2010 Ocak itibari ile yeni mekânına taşındı. Bu şekilde farklı yerlerde bulunan laboratuar birimleri merkezi laboratuar çatısı altında toplandı. Yıllık ortalama 650 bin tetkik yapılarak hastalarımıza en iyi hizmet sunulmaktadır.

Ameliyathanede yılda yaklaşık 8200 hasta ameliyat edilmektedir. Ameliyathanemiz Hepafiltre sistemi ile havalandırılan ve modern cihazlarla donatılan 6 ameliyat ve 1 küçük müdahale salonundan oluşmaktadır. En iyi hizmeti sunabilmek için tüm malzemeler Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde sterilize edilmektedir.

Hastanemizde bilgisayarlı tomografi (BT), Manyetik Rezonans (MR), mamografi, kemik dansitometresi, ultrason ve doppler ultrason yanı sıra Solunum Fonksiyon testi, EEG, EMG, EKO ve eforlu EKG gibi tetkikler güvenle hastalarımıza sunulmaktadır. Dijital (DR) yöntemle çekilen Röntgen filmleri PACS sistemi vasıtası ile arşivlenmekte ve hekimlerin kullanımına sunulmaktadır.

850 m2 alan üzerinde 2 elektroterapi odası ve büyük bir Tedavi odasından oluşan Fizik Tedavi Ünitesinde günde 120

Menemen Devlet Hastanesi tüm bu hizmetlerini sunarken hasta ve çalışan memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak ve sürekli iyileştirmeyi sağlamak için gerekli eğitimlerin verilmesini sağlamaktadır.

hastaya elektroterapi ve rehabilitasyon tedavileri uygulanmaktadır.Odiometri laboratuarında rutin odiometri dışında yeni doğan bebeklere işitme tarama testi de uygulanmaktadır.

Menemen merkezde ayrı bir poliklinik olarak hizmet veren Diş Polikliniğinde yılda yaklaşık 29.500 hasta tedavi olmaktadır.  Bünyesindeki diş protez laboratuarı ile de hastalara diş protezi hizmeti sunulmaktadır.