İzmir Tire Devlet Hastanesi

Atatürk Mah. İnönü Bulvarı No:1 Tire / İZMİR
Posta Kodu:
Bu sayfa en son 05.07.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
İlçemizin tarihinde ilk sağlık kuruluşu çok eskiye dayanmaktadır.Tıp ilminde ileri seviyede bir yere sahip olan Şanizade Ataullah Efendi 1826 yılında Padişah 2. Mahmut tarafından sürgün geldiği Tire'de fakir fukaranın sağlık problemlerini çözecek bir hastane fikrini oluşturmuştu. Yeni Camii avlusu ve minaresinin yanı başında bulunan küçük bir ev Tire'nin ilk hastanesi olarak 1826 yılında hizmete girmiştir.
Ancak şehirde giderek daha büyük bir hastane ihtiyacı kendini gösterince bugünkü devlet hastanesinin olduğu alan satın alınıp tadilat ve onarımdan geçirilerek buraya taşınılmıştır.1924 yılında ise Belediye Hastanesine dönüştürülmüştür.1924-1955 yılları arası Belediye Hastanesi olarak faaliyetine devam etmiş olup 1955 yılında Sağlık Bakanlığına devredilmiştir.

1986 yılından itibaren 100 yataklı olmuştur. 1992 yılından itibaren mevcut birimler ile faaliyete devam edilen hastanede fiziki yapının yetersizliği sebebiyle yeniden elden geçirilmiştir. Bütün servisler ve poliklinikler modernize edilmiştir. Acil servisin yetersiz kalması sebebiyle yeni acil servis binamız hizmete sokulmuştur.Hastanemiz 1995 yılından itibaren yeniden yapılanmaya başlanmış gelişen teknolojiyle ayak uydurur hale getirilmiştir.

Bu yıldan itibaren hızla modern, tıbbi bir donatıma gidilerek Laparoskopi Cihazı, Koroner Yoğun Bakım Ünitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon salonu, Endoskopi Ünitesi, Hemodiyaliz Ünitesi, Diş Protez Merkezi, Atroskopi Cihazı, Rektostopi Cihazı, Endovision Sistem (Endoskopik Sinüs Cerrahisi) cihazları, Odyometri,EEG, EMG, Görüntüleme Merkezi ( Tomografi, Mamografi, Ultrason, Kemik Dansitometri ), Fetal Monitör, fiber Gastroskopi ve C Kollu Skopi Cihazları,Ekokardiografi ve efor testi hizmete sunulmuştur.
2005 Yılı Şubat ayında şehrimiz SSK hastanesi ile birleşmemiz sonucunda yatak kapasitemiz 150'ye çıkmıştır. SSK'dan deviralınan ek bina; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Hemodiyaliz Birimleri olarak hizmet vermektedir.

2005 Yılında ana binamıza ilave edilen ek blok ile de Laboratuvar, poliklinik ve özel odalardan oluşan servisimiz hizmete girmiştir.

2006 Ocak ayından itibaren hastanemizde İSO 9001-2000 Kalite çalışmaları başlatılmıştır.Bu çalışmalar doğrultusunda hastanemiz çağdaş kaliteli sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir.

01.09.2010 tarihi itibarı ile yeni hizmet binamıza geçtik..