Kahramanmaraş Göksun Devlet Hastanesi

Kayabaşı Mah. Ayhan Taner Ekici Bulvarı
Bu sayfa en son 21.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Göksun İlçesindeki sağlık hizmetleri 1961 yılına kadar Hükümet Tabipliği seviyesinde sürdürülmüştür. 1961 Yılında çıkan 224 sayılı yasayla mevcut Hükümet Tabipliği 10 yataklı Sağlık Merkezine dönüştürülmüş, 1989 yılına kadar Sağlık Merkezi bu haliyle hizmete devam etmiştir.
Ülkemiz genelinde başlatılan sağlık hizmetlerinin iyileştirilme çalışmalarına paralel olarak yapılan 75 yataklı hastane binası 1989 yılında hizmete açılmıştır. Daha sonra hastane bahçesine yapılan ek bir inşaatla genişleme imkanları sağlanmıştır.
İlçemizde günün şartlarına uygun tek yataklı içerisinde tuvaletli, banyolu ve televizyonu bulunan hasta odaları ile desteklenmiş tıbbi ve idari üniteleri, planlı projeleri 75 yataklı yeni bir hastane yapılması çalışmaları sürdürülmektedir.