Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi

Gaziantep Yolu 14.km Karacasu Mevkii
Bu sayfa en son 19.12.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
İlimizde mevcut bulunan Kahramanmaraş Devlet Hastanesi, Yenişehir Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin Sağlık Bakanlığı tarafından 20/01/2012 tarihinde alınan karar gereği birleştirilerek Kahramanmaraş Şehir Devlet Hastanesi adı altında hizmet vermeye başlaması kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda Karacasu mevkiinde bulunan Şehir Devlet Hastanesi ana kampüs olarak hizmet verecek, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Yörük Selim Ek Hizmet binası olarak ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ise yine ek hizmet binası olarak Şehir Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürecektir.

Hastanemiz AII tipinde hizmet vermektedir. Bölge sağlık merkezi il statüsündeki illerde veya bu merkezlere bağlı illerde faaliyet gösteren, eğitim-araştırma statüsü bulunmayan ve aşağıdaki kriterlere uygun olan genel hastaneler, A-II Grubu Hastaneler olarak adlandırılır.