Kayseri Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Hürriyet mah. Kılıçkaya caddesi No:10 Melikgazi/Kayseri
Posta Kodu:
Bu sayfa en son 24.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Merkezimiz hayırsever işadamı Hüseyin  BAYRAKTAR   tarafından  5859,88 m2 arsa üzerine  2500 m2 kapalı alan  olmak üzere  yaptırılarak 21.11.2005  Tarihinde hizmet vermeye başlamıştır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde Kayseri’ de böyle kapsamlı bir ağız diş sağlığı merkezinin ilk olması ilimizin en büyük eksikliklerinden birini gidermiş olup verdiği hizmetlerle hasta memnuniyetini kazanmıştır.

Merkezimiz 5 kat üzerine inşa edilmiştir.

Beş katlı 50 ünitli olan hastanemizde; 43 diş hekimi –  3 Uzm. Diş Hekimi15 hemşire – 27 diş teknisyeni  8 röntgen teknisyeni ve diğer sağlık personellerimizle birlikte 137 kadrolu personel ,40  adet özel şirket veri giriş elemanı ve 18 adet özel şirket  temizlik şirketi elemanı  ve 6 adet güvenlik görevlisi olmak üzere 201  personelle günde yaklaşık 1100-1300 hastaya hizmet vermekteyiz.

Hastalarımız 182 MHRS ile randevu alabilmekte, veya  www.mhrs.gov.tr adresinden istedikleri hekimi seçerek sıra beklemeden poliklinik hizmetlerinden yararlana bilmektedirler.

Merkezimize ortalama aylık 25.000 hasta müracaat etmektedir. Bu hastalara ortalama 1100 hareketli protez, 4000 sabit protez, 5300 dolgu ve 1550 kanal dolgusu yapılmaktadır.

Merkezimizde Evde Sağlık Hizmeti verilmekte olup, evde bakıma ihtiyacı olan hastalara yerinde müdahale edilmektedir. Bu güne kadar 185 hastaya hizmet verilmiştir. Bu hastalar içinde 4  kişiye sabit protez, 8 kişiye ise hareketli protez tedavisi uyguladık.
Kayseri eğitim ve araştırma hastanesi ile yapmış olduğumuz protokolle genel anestezi altında diş çekimi yapıyoruz.

İlköğretim Okullarına gidilerek koruyucu sağlık hizmetleri uygulanmaktadır.99 okulda toplam 35 bin öğrencimize flor lama yapılmıştır.

Kayseri ilimiz bölge konumunda olduğu için çevre illere de hizmet vermektedir. Bunun için projesi hazır olan ek binamızla 2500 metre kare olan kapalı alanımızı 10 bin  metre kareye çıkarmak ve 100 ünitli bölge hastanesi olmaktır.