Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi

Bağlarbaşı Mahallesi Lokman Hekim Caddesi
Bu sayfa en son 16.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
43 ilin kesişim noktası olan Ankara-Samsun -Kayseri yol kavşağı üzerinde yer alan hastanemiz, Sağlık Bakanlığı'nın 2000 yılı yatırım programı dahilinde Ahsel İnşaat tarafından bir yıl gibi kısa sürede inşaatı tamamlanarak, 2002 yılında 250 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlamış, 2006 yılında yatak kapasitemiz 400, 2007 yılında ise 444’ e çıkarılmıştır.
Hastanemiz 60 Uzman Dr, 26 pratisyen hekim, 165 hemşire olmak üzere toplam 600 personel ile Kırıkkale ve çevre illerden gelen yıllık ortalama 600 bin hastaya poliklinik hizmeti, ortalama 15 bin hastaya yataklı tedavi hizmeti veren ve yıllık ortalama 8 bin ameliyatın yapıldığı, bölgemizin en büyük sağlık kuruluşudur
Hastanemiz, ilimizde cerrahi, kardiyovasküler cerrahi, koroner ve dahili bölümlerden oluşan toplam 33 yataklı tam donanımlı tek yoğun bakım merkezi olarak çevre illere de hizmet vermektedir.
Göreve başladığımız eylül 2004 tarihinden itibaren Bakanlığımızın Sağlıkta Dönüşüm programı çerçevesinde tamamen hasta odaklı olarak yapmış olduğumuz hizmet yenilikleri ve alımı yapılarak hizmete sunduğumuz tıbbi cihaz ile teknik donanımlar sonucu hastanemiz hazırlamış olduğumuz kitapta görüleceği üzere, Kırşehir, Çankırı, Çorum ve Yozgat ilerine de hizmet veren bölge hastanesi konumuna gelmiştir.