Kocaeli Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi

Sakarya Caddesi No:1 Kandıra
Bu sayfa en son 16.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
Hastanemiz 1949 yılında sağlık merkezi olarak hizmete açılmıştır. Yaklaşık 1 yıl sonra Verem Savaşı Dispanseri olarak hizmet vermeye başlamış, 1964 yılında da Devlet Hastanesine dönüştürülmüştür. 1991 yılında ek bina yapılmış, halen Hastane olarak hizmet vermeye devam etmektedir.
Hastanemiz binası bodrum ve zemin kat ile birlikte 3 kattan oluşmaktadır. Bodrum katında mutfak, yemekhane, ambar, evrak deposu, demirbaş eşya deposu, morg ve gasilhane bulunmaktadır. Zemin katta, poliklinikler, röntgen, laboratuar, bakteriyoloji ve kimya laboratuarı, kan merkezi, EKG odası eliza test merkezi, Hemodiyaliz ünitesi, ultrasonografi odası ve idare bulunmaktadır. Üst katta ise, hasta servisleri, eczane, ameliyathane ile doğum servisi ve doğum odası bulunmaktadır. Ek binamızın bir ve ikinci katlarında 6 adet özel oda zemin katında ise çamaşırhane ve kazan dairesi bulunmaktadır. Hastanemiz inşa edilirken hastane değil de sağlık merkezi olarak düşünüldüğünden gerek idari birimler gerekse hizmet birimleri ve tedavi üniteleri planlı ve yataklı tedavi kurumunun planlanmasına göre düzenlenmemiştir. Hastane bahçesine bir adet prefabrik bina kurularak yemekhane olarak hizmete girecektir. Halen fiziki kapasitemiz yeterli olmadığından bir ek binaya veya yeni bir ihtiyacımız bulunmaktadır. Hastanemizin kapalı alanı 3785m² yatak sayısı 52 kalite puanı 96'dır.