Konya Hadim Devlet Hastanesi

Taşpınar Mah. Stadyum Caddesi Hadim Devlet Hastanesi Hadim - Konya
Posta Kodu:
Bu sayfa en son 29.09.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.
      GİRİŞ
•İlçemiz Konya’ya 137 km. uzaklıkta olup, Toros dağlarının eteklerindedir. Güneyden en yakın hastane Ermenek ve Alanya olup bunlarda yaklaşık120 km dir.
•  Bu nedenle de hastanemiz merkezi bir yerde bölge hastanesi statüsünde hizmet vermektedir. Bu hizmetlerimizden Hadim 3 684 nüfusuyla Sarıveliler 3 527 nüfusuyla Taşkent 1 455 nüfusuyla özellikle de yaz aylarında Alanya’nın Mersin’in göçerlerine olmak üzere toplam 40 000 den fazla kişi yararlanmaktadır. Ayrıca Hadim’de kiraz yetiştiriciliğinin gelişmesi sebebiyle Hadim dışında ikamet edenlerin gelmesiyle nüfus daha da artmaktadır.
                                                                          TARHİSEL GELİŞİM
•             1956 yılında Sağlık Merkezi olarak hizmet vermeye başlayan Hadim  İlçe Hastanesi, daha sonra Devlet Hastanesi olmuş, eski ve iki katlı binasında 2005 yılı başına kadar hizmet vermiştir. 2005 yılı başında 3 katlı 25 yataklı binasına taşınmıştır. Bu süreçte kısa süreliğine 1 genel Cerrahi Uzmanı gelmiş bunun dışında herhangi bir uzmanı olmamıştır. Yatan hasta servisi ve ameliyathanesi faal olmayan bir şekilde devam etmiştir. 2006 yılının Nisan ayında Genel Cerrahi Uzmanının başhekim olarak atanması ve 1 ay sonrada Dâhiliye Uzmanının atanması sonucu yatan hasta servisi ve ameliyathanesi ile birlikte hizmetine devam etmiştir. Daha sonra 2007 yılının mayıs ayında Merkez sağlık Ocağı ile birleşmiş ve Koruyucu sağlık hizmetlerini de bünyesine dâhil ederek Hadim İlçe Hastanesi adını almıştır. Hastanemiz 25 yataklı olarak hizmet verirken, performans ve kalitemizin, yatak sayımızın, hizmetlerimizin çeşitliliğinin arttığı bir ortamda son düzenlemelerle 15 yataklı karma sağlık hizmeti sunan entegre ilçe hastanesine dönüşmüştür. 2011 yılı başında ise tekrar Devlet Hastanesi statüsüne geçmiş ancak Temmuz ayında 4924 lü ve 4/B li personellere kadro verilmesiyle birlikte Hastane kadrosu büyük revizyona gitmiştir. Son 5 yılda 12 personel tayinle ayrılmış (bunların çoğunluğu doktor) iken 2011 Temmuz ayından itibaren 19 personel tayinle kurumumuzdan ayrılmıştır.
•  2012 yılı Kasım  ayı itibariyle 1 Dâhiliye Uzmanı , 1 Genel Cerrahi Uzmanı, 1 Anestezi Uzmanı, 1 Diş Tabibi, 3 Pratisyen hekimle hizmet vermektedir.
•              Kısa süre öncesine kadar doktorsuzluktan büyük sıkıntılar yaşayan hastanemiz  şuanda yardımcı sağlık hizmetleri personeli yetersizliği nedeniyle sıkıntılar yaşanmaktadır.
                                                                      MEVCUT DURUM
•Şu anda Hadim Devlet Hastanesi, 1. ve 2. basamak sağlık hizmetlerini aynı çatı altında yürütmektedir. Dâhiliye ve Genel Cerrahi Uzmanıyla birlikte yatan hasta servisi tam kapasite çalışmaktadır. Pratisyen hekim 3 ü hastane kadrosunda 2 si TSM kadrosunda toplam 5 Pratisyen hekimle  1. basamak hizmetleri ve 112 acil yardım hizmetleri gerçekleştirilmektedir.
•1 Genel Laboratuarı ve Radyoloji teşhislerde aktif olarak tam kapasite çalışmaktadır.
• Endoskopi-Kolonoskopi, USG ünitelerimiz son model cihazlarla desteklenmiştir, Genel Cerrahi Uzmanımız tarafından aktif olarak kullanılmaktadır.
•Doğum salonu da sorumlu doktorlarımız nezaretinde ebelerle birlikte hizmet vermektedir.
•Hastane sağlık hizmeti sunumu yanında bilim ve gelişime de sürekli katkı sağlamakta ulusal alandaki kongre ve sempozyumlara bildiri ve poster sunumları ile katılmakta ve ayrıca birçok yerel ve ulusal basında dikkatleri çekerek kendinden söz ettirmeye çalışmaktadır.
•Ayrıca hastanemiz ISO 9001–2000 kalite belgesine 2009 yılında alarak sağlık hizmetini bu yönde sürdürmektedir.