Samsun Alaçam Devlet Hastanesi

Lise Caddesi, Alaçam Merkez/Samsun
+90 (362) 622 16 71-72-73
samsundhs1@saglik gov.tr.
Bu sayfa en son 10.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.

Tarihçe Tanıtım

Alaçam Devlet Hastanesi 1963 yılında 10 yataklı Sağlık Merkezi olarak kurulmuştur.1997 yılında 30 yataklı hastaneye dönüştürülmüştür.2008 yılının temmuz ayında 30 Yataklı yeni binamızda hizmete başlamıştır.

Yeni Hizmet Binamızda:

Dahiliye Polk.

Kadın Hastalıkları ve Doğum polk.

Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Polk.

Acil Polk.

Diş Polk.

Röntgen

Labaratuvar

Doğumhane ve Servisi ve

Hastanemizde 24 saat ACİL HİZMETİ verilmekte olup;

ACİL durumlarda;

• AMBULANS
  • LABRATUVAR
  • RONTGEN
  • ACİL MUAYENE Hizmeti verilmektedir.

ACİL SERVİSİMİZDE ;
Hastalarımıza önceliklerine göre tıbbi müdahale ve tedavi uygulanmaktadır.Ayrıca Trafik Kazalarında ,Zehirlenme,Travmave Kalp Krizi gibi acil vakalarda 112 ACİL HİZMETİ verilmektedir.112 Ambulansı ile hastalar Alaçam İlçe Devlet Hastanesi ne veya daha ileri Devlet Hastanelerine sevki sağlanmaktadır.Ayrıca Acil ünitemizde pansuman ve enjeksiyon hizmeti de verilmektedir.

DAHİLİYE  POLİKLİNİĞİNDE;

Kronik rahatsızlığı olan hastaların rutin takipleri,İlaç raporları  verilmektedir.Dahiliye Uzmanı tarafından gerekli görülen hastalar; Dahiliye Servisinde yatırılarak tedaviye alınmaktadır.
Serviste yatan hasta yakınları için refakat izni verilmektedir.Yatan hastaların rutin tahlilleri ve tedavileri servis hemşireleri tarafından yapılmaktadır.Yatan hastaların gerekli ilaçları hastanemiz eczanesinden temin edilmektedir.

KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM POLİKLİNİĞİNDE;

Kronik hastalığı olan hastaların rutin takipleri yapılmaktadır

Hastanemizde gelen tüm hastalara 24 saat hasta kabul işlemi yapılmaktadır.

Laboratuar Ünitemizde Biyokimya tahlilleri Saat 11.00 kadar kan alınıp saat 14.30 de teslim edilmektedir.

• Hemogrom
  • Tam İdrar
  • Sedimantasyon
  • Gebelik Testi
  • Hepatit Paneli
  • HİV testleri yapılmaktadır.
  • Hormon