Samsun Havza Devlet Hastanesi

Yeni Mah. Şehit Jandarma Onbaşı Besim Kazar Sk. No:11 Havza
bilgi@havzadh.gov.tr
Bu sayfa en son 10.10.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurum yetkilisi misiniz ? Sayfayı yönetmek için yetki talebinde bulunun.

Hastanemiz 1970 yılında Mustafa Kemal Paşa Devlet Hastanesi adı ile 30 yatak kapasitesi tek bir bina halinde faaliyete geçmiştir.Daha sonra mevcut binanın yetersiz kalması nedeni ile 1994 yılında ek bina yapılarak bina sayısı 2 ye çıkartılmıştır.Önceleri hastane içerisinde hizmet veren diyaliz ünitemiz hastaların daha kaliteli hizmet alması açısından ve ayrı bir birim olmasından dolayı ilçemiz iş adamlarından Mehmet ÖNGEL tarafından hastanemiz bahçesine 8+2 yatak ve 40 hasta kapasiteli yeni diyaliz binası inşa edilmiş olup hastanemiz gelirleri kullanılarak hastaların diyaliz cihazları ve su istemi yeni teknolojiyle dizayn edilmiş 2007 yılında hizmete açılmıştır.Ayrıca hastanemiz bahçesinde kafeterya ve döner sermaye saymanlığı olmak üzere 2 adet ek bina daha bulunmaktadır.

Hastanemiz 2007 yılına geldiğinde 80 kadro yataklı olup,coğrafi konumu gereği merkezde olması sebebiyle çevre ilçelerden gelecek olan hastaların ulaşım sorunu olmaması ve Samsun-Ankara karayolu üzerinde olması sebebiyle gerek kendi hastalarımıza gerek çevre ilçelerden gelen hastalara modern ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunma gayretini göstermektedir.